Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  GYTK Hírarchívum  --  SZTE GYTK 2011. április

Ulakcsai Zsófia Éva lett Az Év Gyógyszerészhallgatója

Ulakcsai______Zsofia

A gyógyszerészi gondozás első hazai versenyének eredményei

 

2011. április 29.

2011. április 16.-án első alkalommal rendezték meg „Az év gyógyszerészhallgatója” Gyógyszerészi Gondozási Versenyt. Az eseményt nagy lelkesedés övezte, 19 hallgató jelentkezett rá, az ország valamennyi képzőhelyéről. A verseny során IV. és V. évfolyamos gyógyszerészhallgatóknak valós patikai szituációban kellett a hozzájuk forduló, betegeket játszó színészeket megfelelő tanácsokkal és gyógyszerekkel ellátniuk.

 

Eredmények:

 helyezettek1. hely: Ulakcsai Zsófia Éva, Az Év Gyógyszerészhallgatója 2011 (Szeged, IV. évf.)

2. hely: Gál Ildikó (Szeged, IV. évf.)

3. hely: Borza Erzsébet (Pécs, IV. évf.)

Kommunikációs különdíj: Dunaszegi Janka (Pécs, IV. évf.)
 

_____dijatado


A Zsűri tagjai: prof. Szökő Éva (elnök), prof. Botz Lajos, dr. Fodor Zsuzsa, dr. Lénárt Ágota, prof. Soós Gyöngyvér. Színészek: Bakonyi-Kiss Alexandra, Pál András

 
A Versenynek a Magyar Gyógyszerészi Kamara Dózsa György úti (Budapest VI.) székháza adott otthont. A videóra rögzített szituációk, a szervezők szándékai szerint, hamarosan megvágott, szerkesztett kommunikációs oktatóanyagként állnak majd a képzőhelyek és a továbbképzés szolgálatára.

 

A Verseny a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesületének kezdeményezésére és szervezésével, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Ifjúsági Bizottságának közreműködésével a Gyógyszerészi Gondozásért Szakmai Bizottság szakmai koordinációjával valósult meg. A Rendezvény széleskörű szakmai összefogás révén jöhetett létre: a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, és a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége egyaránt a Verseny támogató partnerei voltak.

 

A megmérettetés a Nemzetközi Gyógyszerészhallgatói Szövetség (IPSF) és a Nemzetközi Gyógyszerész Szövetség (FIP)irányelvei és tapasztalatai alapján, a számos országban megrendezett és nemzetközi fordulóval is rendelkező Patient Counselling Event (Betegtanácsadási esemény) mintájára első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre.